8 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν ταξιδεύετε με ένα μικρό σκύλο

Το ταξίδι με ένα μικρό σκύλο μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική εμπειρία, αλλά είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι και να αποφεύγετε τα συνηθισμένα λάθη που μπορεί να καταστρέψουν το ταξίδι. Ακολουθούν εννέα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν ταξιδεύετε με ένα μικρό σκύλο:

01
of 08
Μη προσαρμογή του σκύλου σας στα ταξίδια:

Εάν ο σκύλος σας δεν έχει συνηθίσει να ταξιδεύει, μπορεί να είναι αγχωτικό και να προκαλέσει άγχος. Για να το αποφύγετε αυτό, ξεκινήστε κάνοντας σύντομες βόλτες με το αυτοκίνητο με το σκύλο σας για να τον συνηθίσετε να βρίσκεται μέσα σε ένα κινούμενο όχημα. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε ένα κλουβί ή μεταφορέα για να βοηθήσετε το σκύλο σας να νιώθει ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

02
of 08
Δεν έχετε τα απαραίτητα έγγραφα:

Πριν ταξιδέψετε με τον μικρό σας σκύλο, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως πιστοποιητικό υγείας, αρχεία εμβολιασμού και ετικέτες αναγνώρισης. Αυτά απαιτούνται για τα αεροπορικά ταξίδια και μπορεί επίσης να χρειαστούν για τις επίγειες μεταφορές ή κατά τη διέλευση διεθνών συνόρων.

03
of 08
Να μην κάνετε έρευνα για τον προορισμό σας:

Είναι σημαντικό να ερευνήσετε τον προορισμό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι φιλικός προς τα κατοικίδια και να εξοικειωθείτε με τυχόν τοπικούς νόμους ή κανονισμούς που μπορεί να επηρεάσουν το σκύλο σας. Για παράδειγμα, ορισμένα μέρη έχουν νόμους για τα λουριά ή περιορισμούς φυλής που πρέπει να γνωρίζετε.

04
of 08
Δεν πακετάρετε αρκετές προμήθειες:

Όταν ταξιδεύετε με ένα μικρόσωμο σκύλο, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας αρκετή τροφή, νερό και άλλες προμήθειες για τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Συσκευάστε αρκετή τροφή και νερό για το σκύλο σας ώστε να διαρκέσει όλο το ταξίδι, καθώς και κάποια επιπλέον σε περίπτωση καθυστερήσεων ή απρόβλεπτων γεγονότων. Θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας τα φάρμακα του σκύλου σας, εάν είναι απαραίτητο, και τυχόν άλλα εφόδια, όπως λουρί, κολάρο και κλινοσκεπάσματα.

05
of 08
Δεν παρακολουθείτε την υγεία του σκύλου σας:

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη συμπεριφορά και τη φυσική κατάσταση του σκύλου σας ενώ ταξιδεύετε. Εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει σημάδια ασθένειας ή δυσφορίας, αναζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.

06
of 08
Δεν λαμβάνετε υπόψη τις ανάγκες του σκύλου σας:

Όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας, λάβετε υπόψη τις ανάγκες του σκύλου σας, όπως η άσκηση και τα διαλείμματα για τουαλέτα. Σχεδιάστε ανάλογα τη διαδρομή και τα καταλύματα και φροντίστε να προγραμματίσετε στάσεις για να τεντώσει ο σκύλος σας τα πόδια του και να ανακουφιστεί.

07
of 08
Μη προστασία του σκύλου σας από τις ακραίες θερμοκρασίες:

Εάν ταξιδεύετε σε μια τοποθεσία με ακραίες θερμοκρασίες, φροντίστε να προστατεύσετε το σκύλο σας από τα στοιχεία της φύσης. Για παράδειγμα, αν κάνει ζέστη έξω, φροντίστε να παρέχετε άφθονη σκιά και νερό για το σκύλο σας, ενώ αν κάνει κρύο, παρέχετε ζεστά ρούχα και ένα άνετο μέρος για να κοιμάται ο σκύλος σας.

08
of 08
Να μην κρατάτε τον σκύλο σας με λουρί:

Είναι σημαντικό να κρατάτε τον μικρό σας σκύλο πάντα με λουρί όταν ταξιδεύετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το σκύλο σας από το να χαθεί ή να τραυματιστεί και θα διασφαλίσετε επίσης ότι δεν αποτελεί ενόχληση για τους άλλους.

Αποφεύγοντας αυτά τα λάθη, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το ταξίδι σας με το μικρό σας σκύλο θα είναι ευχάριστο και χωρίς άγχος. Θυμηθείτε να είστε προετοιμασμένοι, να ερευνάτε τον προορισμό σας και να λαμβάνετε υπόψη τις ανάγκες του σκύλου σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας.

Related Posts

Next Post